Innlogging på IST Læring

Elevene kan nå logge inn på IST Læring.
Adressen er: https://trondheim-student-learn-no.ist.com.

Elever og lærere finner link på sine datamaskiner på skolen. På plattformen finner elevene fravær, anmerkninger og fagvurderinger.
(Ikke alle fag og trinn er i drift ennå. Men det kommer etter hvert. Foresatte får innlogging i løpet av skoleåret.) Se på video, så skjønner du mer:

(Tekst fra brukermanualen til IST Læring («Drive» er et annet navn for «Disk»):

IST Læring er utviklet med utgangspunkt i den pedagogiske prosessen. Læreplanene danner sentrum av løsningen og alle verktøyene er opprettet for å hjelpe skolene å forbedre kommunikasjon, skape faglig dokumentasjon og gi effektiv støtte i læringsprosessen. Ved tett kobling mellom verktøy for planlegging, evalueringer, vurderinger og oppfølgingsmøter blir løsningen dermed et kraftig system som bidrar i hele prosessen fra planlegging til vurdering og oppfølging. Som en resultat av dette tilbyr løsningen gode oversikter hvor elevens prestasjoner og resultater står i fokus.

I stedet for å tilby våre egne løsninger for distribusjon av aktiviteter og læringsressurser, eller å bruke egne verktøy for kommunikasjon og samarbeid er IST Læring integrert med et av de beste og raskeste voksende LMS-verktøyene tilgjengelig: Google Apps for Education (heretter GAfE). Dette gir brukerne tilgang til et system som inneholder det beste av to verdener. GAfE er tilgjengelig med alle sine verktøy og funksjonalitet og IST Læring tilbyr profesjonelle og tidsbesparende verktøyene for planlegging, evaluering og dokumentasjon med en tett tilknytning til norske læreplaner og lover.

En viktig og sentral del av GAfE er Google Classroom. Google Classroom er en gratis webplattform som integrerer dine Google Apps for Education med dine Google Apps, herunder Google Docs, G-mail og Google Kalender – en løsning som er designet for å spare brukeren for både tid og papir.

For å organisere arbeidet oppretter Google Classroom Drive-mapper for hver enkelt klasse og oppgave. Lærere kan enkelt kople på filer fra sine Drive-mapper til oppgavene. Ved innlevering kan elevene så kople på filer til sine innleveringer. Alle filer som leveres inn i sammenheng med en innlevering lagres i Google Drive.

I Google Kalender får elevene en oversikt over sine aktiviteter og oppgaver med tilhørende tidsfrister. De kan så starte arbeidet ved et enkelt klikk. Lærere får raskt og enkelt oversikt over hvor mange elever som har gjennomført oppgavene, og kan gi direkte real-time tilbakemelding og vurdering i Google Classroom.