Nytt fra NRK Skole

Hva er egentlig en følelse?

Neste pulje i serien Kort fortalt – livsmestring er ute, og nå handler det om følelser. 13 ferske filmer forklarer hva de ulike følelsene er, hvorfor vi har dem og hvordan vi kan hanskes med dem.

På bildet, øverst fra venstre er: TristhetØmhet og Glede. Nederst fra venstre er: FryktSinne og SjalusiSkamOverraskelseAvskySkyldfølelseInteresse og Stolthet var ikke til stede da bildet ble tatt!

Studietips til tentamen og eksamen

Trenger du å finspisse formen opp mot eksamen?
Vi har tips til effektiv studieteknikk!
Og vår flinke mattelærer Tom Olav går gjennom grunnleggende pensum for ungdomsskolen

Matsjokket

Ekstreme mengder med spiselig mat vrakes, dumpes og kastes før den når butikkhyllene. Serien Matsjokket engasjerer lærere og elever i hele landet.

Vi anbefaler også den grundige artikkelen Det skjulte matsvinnet.
Der leser du blant annet om at 24 millioner kilo fisk som kunne vært spist, i stedet blir gjort om til dyrefôr. Hvert år. Det er like mye som vekten av 120 000 blåhvaler eller nesten 200 000 passe store dinosaurer.

Folkeopplysningen – ny sesong

Hver dag legger vi igjen enorme mengder data om oss selv på nettet.
Andreas Wahl graver i all digital informasjon som Mehdi har lagt fra seg på nett, og bruker den til å lure ham trill rundt i et oppsiktsvekkende eksperiment. Episoden er et godt utgangspunkt for å snakke med elevene dine om personvern, og om hvordan store aktører som Google og Facebook bruker våre personopplysninger.

Berlinmuren på 4 minutter

Berlinmuren på 4 minutter er én av mange hundre korte forklaringsvideoer vi har på sidene våre, innenfor alle fag. Sjekk dem ut her!

Lik meg – sesong 3

Gjenkjennelig dramaserie om vennskaputestenging og tilhørighet.
Hvor langt er noen villige til å gå for å bli populære?
I første episode skal Erik vise at han ikke er redd, og han tar på seg skylden for en matkrig i klasserommet

Innhold på denne siden er kopiert fra NRK Skole.